שירת העשבים
דע לך
רפואת צמחי המרפא Phytotherapy היא העתיקה ביותר. כבר משחר האנושות זיהה האדם את צמחי התועלת ובהם כאלה שיסייעו למחלותיו. היום, השימוש ברפואת הצמחים פינתה את מקומה לתעשיית התרופות הסינתטיות, ולמרות ש 80% מאוכלוסיית העולם עדיין מטופל בצמחי מרפא, הפכו הצמחים ל"תרופות סבתא" ול"מעשה כשפים".
הסיבות לכך שהמערב מתעלם מהפיטותרפיה הן בעיקר שתיים:
1. סיבה כלכלית : גופים לא משקיעים כספם בניסויים קליניים בחומרי טבע אשר לא ניתן להוציא עליהם פטנט. ופטנט כידוע שווה הרבה כסף.
2. לרב עצימותם של הצמחים פחותה ונדרש זמן וסבלנות רבה לטיפול. בעולם המודרני "אין זמן" ורבים מעדיפים טיפול מהיר ולעיתים סימפטומטי למען שקט נפשי.
לכל עשב שירה משלו
בניגוד לתרופות סינתטיות, צמחי מרפא מכילים מגוון רחב של חומרים פעילים, ויטמינים, מינרלים ואבות מזון אשר ביניהם סינרגיה רבה. לדוגמא: השימוש הממושך באספירין עלול לפגוע ברירית הקיבה ואילו השימוש בערבה הלבנה Salix alba, הצמח ממנו מופק האספירין יביא לאותה התוצאה (אם כי עצימותו פחותה) אבל יגן על רירית הקיבה הודות לחומרים הפעילים הנוספים בצמח. בזכות מגוון החומרים הפעילים, צמח מרפא אחד יכול לפעול על מערכות מגוונות ועל התוויות רבות. לדוגמא:
§ שן הארי (שינן רפואי)Taraxacum off.: מותווה לטיפול ביתר שומני דם ותמיכה בכבד וגם בדלקות מפרקים.
§ ג'ינסנג סיבירי Eleutherococcus sen. : מותווה לטיפול במתח מתמשך ותשישות אבל גם לסוכרת וחולשה חיסונית.
§ תלתן אדום Trifolium pretense: צמח קלאסי לטיפול בחוסר איזון הורמונאלי אצל נשים וגם מותווה לבעיות עוריות רבות כמו פסוריאזיס ואטופיק דרמטיטיס.
ניגון של הלב
בעזרת ידע מתאים אפשר לשלב צמחים לפורמולות שתטפלנה במגוון בעיות. אך חשוב גם להכיר את תופעות הלוואי והתוויות הנגד שישנן לצמחים בכלל ובשילוב תרופות קונבנציונליות בפרט. על כן רכשו צמחי מרפא במקום מקצועי ומהימן.
רק בריאות!
ג'וד (יהודית) וילדר, מטפלת ברפואה טבעית באמצעות תזונה, צמחי מרפא, פרחי באך ואוליגותרפיה. בוגרת מדיסין מדיקולג' במגמת תזונה טבעית, בוגרת לימודי כימיה , ביוכימיה ותזונה מהאוניברסיטה העברית. בעלת קליניקה בזכרון יעקב.